You are here

Početna » Aktuelno

Novosti

Ponedeljak, Januar 17, 2022 - 08:22

U okviru projekta „Hub and Spokes“, kojeg realizuju Turistička zajednica Kantona Sarajevo i USAID Turizam, 14. januara u Biznis-centru u Ilijašu održana je radionica koja je okupila predstavnike turističkih biznisa i organizacija s područja općine Ilijaš. U radu su takođe učestvovali i predstavnici KJU za zaštićena prirodna područja.


Srijeda, Januar 12, 2022 - 13:41

Područje Trebevića predstavlja idealno mjesto za boravak u prirodi. U zimskim mjesecima najpreporučljivije kao zaštita od smoga, pandemijskog i svakog drugog stresa. U snježnom izdanju Trebević je radost za najmlađe posjetioce jer se mogu na njegovim padinama sankati te uživati u drugim zimskim radostima.


Četvrtak, Januar 6, 2022 - 07:56

Svim saradnicima, posjetiocima naših područja i građanima pravoslavne vjeroispovijesti sretan Božić želi Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja.


Utorak, Januar 4, 2022 - 08:50

Ni u zimskim mjesecima uposlenici KJU za zaštićena prirodna područja na prostoru Spomenika prirode „Skakavac“ ne smanjuju svoje aktivnosti.  U toku je postavljanje informativnih panoa i hrane za divljač i ptice, kao i popravljanje oštećene infrastrukture. Takođe se sklanjaju polomljene grane.


Petak, Decembar 31, 2021 - 07:10

 
Posjetiocima naših područja, poslovnim saradnicima i građanima sretnu novu 2022. godinu želi KJU za zaštićena prirodna područja.


Petak, Decembar 17, 2021 - 12:52

U prostorijama Ustanove, 17. decembra potpisan je Ugovor o vršenju usluga izrade redizajna službene web stranice KJU za zaštićena prirodna područja. Ugovor su potpisali direktor Asad Jelešković ispred Ustanove i Haris Husejnović ispred firme Lilium d.o.o. iz Sarajeva.


Srijeda, Decembar 8, 2021 - 14:10

U prostorijama Kantona Sarajevo, 8. decembra predstavnici Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS-a i KJU za zaštićena prirodna područja potpisali su Sporazum o realizaciji aktivnosti iz važećih planova upravljanja zaštićenim prirodnim područjima Kantona Sarajevo.


Ponedeljak, Decembar 6, 2021 - 10:28

U organizaciji KJU za zaštićena prirodna područja, na određenim lokalitetima na zaštićenim područjima Kantona Sarajevo postavljena je hrana za divljač i ptice. Ove akcije su neophodne kako bi se zaštitila bogata fauna zaštićenih područja i kako se ne bi narušila njihova međusobna ravnoteža i brojnost. To je mala ali vrlo važna pomoć u preživljavanju divljači i ptica u zimskim uslovima.


Srijeda, Decembar 1, 2021 - 08:32

Obilan snijeg oborio je nekoliko stabala na području Spomenika prirode „Vrelo Bosne“. Uposlenici KJU za zaštićena prirodna područja brzo su sanirali nastalu štetu.
U ovom periodu te pojave su očekivane i rješavaju se po efikasnoj i rutinskoj proceduri tako da posjetioci mogu nesmetano i bezbjedno uživati u snježnoj čaroliji Vrela Bosne.  


Petak, Novembar 19, 2021 - 10:16

U četvrtak, 18. novembra 2021. godine, počela je sječa oboljelih stabala i visokih panjeva platana u Velikoj aleji. Za sanaciju je zaduženo ovlašteno preduzeće KJKP „Park“ d.o.o. Sarajevo.


Stranice